Sezona poklona vol.2

Posle kratkih reklama, evo me na vreme za nastavak praznika. Kao što obećah, za pakovanje poklona, hvala Bogu, uvek ima hrpa ideja. Evo nekih koje lako možete realizovati kod kuće. Dakle, DIY/uradi sam varijanta, zbog koje ćete sigurno pobrati dodatne simpatije kod onih koji vas ne poznaju tako dobro, a ovi što vas znaju će vam dugovati  nešto dobro upakovano (bukvalno, ili preneseno, odlučite sami).

U Arenu dalje ide:

9. NOVINE

Konkurencija je stvarno vrlo jaka, i bilo je prilično teško staviti bilo koga na poslednje mesto, mada je sam ulazak u top 9 bio uspeh. Ova rečenica zvuči previše kao iz dnevnih novina, zar ne? Zato i ne zaslužuju da ih čuvate zbog ponekog dobrog članka! Ovako dobijaju bar jednu ponovnu upotrebu i viši smisao. Dodate neke zanimljive ručno rađene čestitke, nije teško, dovoljno je par kružića različitih veličina i boja i običan karton, ili napravite cvet od istog materijala, ili smislite sami nešto zanimljivo…

 

8. BIKINI

A može i trikini. Ovo je zapravo vrlo praktično za iskorišćavanje manjih delova ukrasnog papira koji vam možda ostane po kući. Nađete neka dva zanimljiva parčeta, i spojite nekom trakom, čisto da se ne vide neravne ivice. Voila!

 

7. PLATNO

Opet, dobro iskorišćavanje neupotrebljenih delića tkanine. Pogodno za manje poklone, a za veće vidi pod 8.

 

6. REPER PAPIR

Na engleskom govornom području poznat kao “rapping paper”. Za one koje znate vrlo dobro, od omiljene boje i pesme, do toga koja ih poštapalica nervira u govoru. Izaberete omiljenu pesmu slavljenika (ne mora da bude rep), i samo odštampate u lokalnoj štampariji. Lepo i neobično.

 

5. SVIRAJ PO MOJIM NOTAMA

Vrlo pogodno za muzički obrazovane primaoce poklona, pa nek sami sebi odsviraju ono što im želite. Ili što ste prvo našli negde u starim stvarima. Pogodno i za muzički neobrazovane jer izgleda lepo.

 

4. PREVESTI ŽEDNOG PREKO VODE

Za prevodioce koji prevode preko vode, za lingviste, za profesore, za književno nastrojene, ma za sve! Nije loše naučiti svaki dan po neku novu reč.. Ili bar jednu za rođendan, ako ništa!

 

3. ŽUTA TRAKA

Ja recimo nikad nisam umela da lepo pakujem poklone. Mada ovo stvarno ne deluje tako teško. Poseban efekat možete napraviti kontrastima tekstura, boja, stilova, da dobijete veseo i šaren efekat, ili nešto elegantnije. Ali ovde zaista možete da pustite mašti na volju. Starih časopisa sigurno imate, a izgleda genijalno! (by John Boak)

 

2. RECYCLE BIN

Svi ekološki svesni građani mrze plastične kese. Dobro, ne u Srbiji. Ali šta da radimo kad svi nude samo te nerazgradive, a mi bismo da ponesemo mnogo stvari kući. E pa, bar neka ima estetski momenat. Ja na prvi pogled uopšte nisam shvatila da je poklon upakovan u obične šarene kese iz supermarketa, dakle, misija uspela! Sve što treba da uradite je da poklon umotate u tri sloja kese (tj. tri kese), odjednom, isečete drške, i ukrstite krajeve da biste dobili lepu mašnu

 

1. POKLON U POKLONU

A što biste uopšte pakovali glavni poklon? Ako ste kupili košulju, upakujte nešto u nju, i to je to!

 

Još jednom, srećni praznici!

MJAU!

 

 

Leave a comment