Kocka do kocke kockica

Sećate se LEGO kockica? I ja se sećam… Bilo je fino šutirati ih po kući, ali ne baš tako fino zgaziti na neku. U oim životima kad sam bila više čovek nego mačka, takoreći Catwoman, bilo je divno i praviti raznorazne građevine od njih… Sad sam malo porasla i ne igram se više njima, ali ih se rado sećam. Zato su mi ove silne stvarčice za svakodnevnu upotrebu, a inspirisane čuvenim LEGO kockama, baš privukle pažnju. Evo mog izbora najboljih:

9. SAPUN

Ovakve LEGO bi sigurno bilo manje bolno nagaziti. Sve dok nisu mokre.

 

8. HLADNO JE, UGRIJ ME

Ako maštate o neobičnom stanu, ako volite vesele boje, ako ste i dalje dete u duši pa vas pomisao na igračke greje oko srca – ovakav radijator može da vas greje i po ostatku tela. Ovakve radijatore proizvodi italijanska firma Scirocco, a možete odabrati i radijatore nešto neutralnijih boja.

 

7. SOFA

Sada možete da gradite i u punoj veličini! Vrlo praktična sofa – možete da dodajete i oduzimate delove, rasporedite je po više soba..

 

6. NAMEŠTAJ

…a za ceo užitak, možete da nabavite i još mnogo drugih delova nameštaja inspirisanih LEGO kockama. Ove velike kocke zovu se Lunablocks, i dizajnirali su ih Thierry Nahon i Philippe Landecker. Tu su i stočić, i police i stolice, i to u raznim bojama i od raznih materijala.

 

5. NE SLOMI GA, A ZUBE POLOMI – NEKI DRUGI PUT

Znate kako na LEGO kockama piše da nisu pogodne za decu mlađu od tri godine, da ih ne bi stavljali u usta, progutali, polomili zube..? E pa ove LEGO mogu ne samo da se stave u usta, nego i da se pojedu i budu ukusne! Ne lome se zubi, a deca srećna.. Recept za ovaj kolač možete pogledati OVDE.

 

4. LED

Led je neophodan za svaku žurku, a kad se spoje neophodno, lepo i zanimljivo, dobije se led u obliku LEGO kockica! Ovakve posude za led možete nabaviti na sajtu eBay, a na zvaničnom LEGO sajtu možete naći i kalup za led u obliku LEGO čikica. A možete se poigrati i probati da napravite ovaj kalup sami! Kako – pogledajte OVDE.

 

3. SLUŠALICE

Nije potreban dalji opis, ovo je prosto odlično!

 

2. LEGO TASTATURA

Pričalo se da su neki zaljubljenici u LEGO pokušavali da ih stave na tastaturu, ali nije im baš uspevalo. Tada su se pojavile nalepnice za tastaturu inspirisane njima, i problem je bio rešen! Nažalost, dostupne su samo za MacBook, ali možda naprave uskoro i za ostale laptopove!

 

1. USB

USB-ovi se sada javljaju u raznim oblicima i upakovani u razna kreativna rešenja. Ali, ovo je zaista nešto! Zamislite situaciju u kojoj pred profesorom vadite LEGO čikicu, a on vas bledo gleda. Sve dok mu ne pokažete šta sve čikica ume!

 

Ubi me nostalgija, odoh da potražim LEGO kockice u ormaru!

 

MJAU!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: