Urami me!

Ramovi za slike su jedno vrlo uobičajena stvar sa kojom ste se suretali više miliona puta tokom svojih života. Većina njih su konvencionalni, i liče jedan drugom. Neki su malo interesantniji – zanimljivog dizajna, oblika, boje.. Ali, i u ramovima, kao i u bilo kojoj običnoj stvari, može čučati prava umetnost. Mačka je izabrala svojih 9 favorita, koji su taj epitet zaradili uglavnom svojom upotrebom – ideja se ceni!

Pa pogledajte..

1. URAMITE USPOMENE SA PUTOVANJA

Sad ću opet da budem dosadna i da se žalim na nered u sobi, ali mislim da ću stvarno napraviti sličnu organizaciju stvari sa putovanja. Kao i svaki sakupljač svega i svačega, imam milion karata iz metroa, kalendarčića, i sličnih nebuloznih stvari sa putovanja, koje ne želim da bacim jer me podsećaju na gorenavedena.

Pogledajte fotke iz nešto bliže perspektive na sajtu Design Aglow.

2. WORD ART

Zašto bismo uramljivali samo fotke ili ilustracije? U ram lako može da se ubaci ogledalo, ili reči koje vas inspirišu (ako je veliki ram, mogu i rečenice).

3. OUTSIDE THE BOX

A možemo i da stavljamo fotke, kao i uvek, al na drugi način. Šta kažete?

4. ŠIRENJE VEŠA

Ili ovako? Male fotke možete napraviti tako što u jedan Photoshop dokument ubacite više smanjenih fotki, i posle ih odštampate na fotopapiru. Koncept rama sa žičicama je vrlo popularan u poslednje vreme, pa će zauzimati i mesto broj 5 (mada mesta nisu numerisana po stepenu sviđanja meni, već nasumično).

5. KAO U IZLOGU

Žičice! Ali na njih okačite minđuše, ogrlice, šta vam padne na pamet. Kako da svom ramu dodate ove aksesoare možete pogledati OVDE.

6. UMESTO ČIVILUKA

A ako vam se ne sviđaju žice, ili nisu dovoljno jake za sve što biste hteli o njih da okačite, možete u ram staviti razne druge, čvršće držače – direktno na zid, ili ih zalepiti na ploču koja drži ram, samo da je malo jača.

7. SVE NA TACNI

E, ovo mi se baš svidelo! Ako imate neke stare, šarene poslužavnike ili tacne, možete ih upotrebiti u nove svrhe. Samo što ovo iziskuje neke ozbiljnije alate. Koje, i kako ih koristiti, pogledajte na blogu doe.c.doe.

8. UKRŠTENE REČI

A za ljubitelje recikliranja, klasična upotreba, ali neklasično poreklo. Od stare tastature, uz malo lepka, možete napraviti zanimljiv ram. Pa vi poređajte slova bez smisla, ili da nešto znače, pa da gosti rešavaju ukrštene reči.

9. RAM TAPETE

I za kraj, nešto sasvim drugačije! Kod nas nema da se kupi, ali bilo bi vrlo zanimljivo da ima, tapete dizajnirane kao veliki broj ramova, raznih veličina i oblika. Bez drveta, metala, ili bilo kog 3D materijala – nacrtani, i vrlo pogodni za puštanje mašti na volju. Možete stavljati svoje fotke, zanimljive ilustracije, ili umetničke radove svoje dece, ili svoje!

Toliko od mene.

MJAU!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: